Loopcircuit Noord-Nederland

Het Loopcircuit Noord Nederland bestaat inmiddels al weer ruim 20 jaar. Begonnen als een klein circuit zonder sponsor, met drie lopen en met enkele honderden deelnemers, is het circuit uitgegroeid tot een aansprekend loopcircuit.

De  loopevenementen zijn allemaal gemoedelijk van aard, met elk een eigen identiteit. Maar ze staan allemaal borg voor kwaliteit, geleverd door de lokale organisaties: kwaliteit van de faciliteiten en kwaliteit van de parcoursen. Die lokale organisaties zorgen voor de vele vrijwilligers en de aankleding van de lopen. De parcoursen zijn mooi en gevarieerd. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de organisaties onderling, terwijl de sponsoren SportsCom, Internetbureau Praes en Hotel Aduard er voor zorgen dat deelname aan de lopen betaalbaar kan worden gehouden. Het uitgangspunt is dat de loper een loop wordt voorgeschoteld waar hij of zij met plezier aan deelneemt en terugdenkt. Belangrijk is dat de recreatieloper even goed aan zijn of haar trekken komt als de deelnemer aan de wedstrijd.

Er staan dus meerdere lopen op het jaarprogramma. De beste zes klasseringen tellen mee voor het puntenklassement. 

SportsCom, speaker Harm Noor, SportsCom, Mylaps Nederland BV en de vele vrijwilligers staan ook dit jaar weer borg voor gezellige en aansprekende lopen. Het aantal wedstrijdcategorieën bedraagt zeven.

Het bestuur van het Loopcircuit bundelt en faciliteert die wedstrijden/trimlopen met als hoofddoel het bevorderen van de hardloopsport in de noordelijke regio.

Het circuit rust op 3 pijlers:

  1. De toegankelijkheid van de loopevenementen
  2. Het puntenklassement voor de wedstrijdlopers
  3. Het spaarherinneringsysteem voor alle deelnemers

De bij het Loopcircuit Noord-Nederland aangesloten lopen zijn van hoge kwaliteit en beschikken over een met geijkte apparatuur opgemeten parcours. Bij een aantal loopevenementen zijn er ook randactiviteiten zoals jeugdlopen. Verder beschikt elke loop over een aantal standaardzaken, zoals ChampionChips, uniforme uitslagverwerking, jurywagens, professionele start- en finishlocaties en kwalitatief uitstekende microfonisten.

Wij wensen iedereen een uiterst plezierig en vooral blessurevrij loopseizoen toe.

Loopcircuit Noord-Nederland //

 

 

 

 

SAG Logo met tekst