Loopcircuit Noord Nederland

Het Loopcircuit Noord Nederland is al vele jaren een begrip onder de lopers van met name de drie noordelijke provincies. Hoewel het circuit een paar maal van naam is veranderd en soms de naam van een hoofdsponsor heeft gedragen, beleven ieder jaar weer veel lopers plezier tijdens de wedstrijden.

De loopevenementen van het Loopcircuit staan bekend om hun professionele organisatie, welke vooral geleverd wordt door de lokale organisaties en hun vele vrijwilligers. Zonder al die vrijwilligers, die zich geheel belangeloos inzetten, zou het niet mogelijk zijn de evenementen te organiseren. De parcoursen, waarop de lopen plaats vinden geven een mooi beeld van de gevarieerdheid van onze noordelijke streken.

De organisaties, welke deel uit maken van het Loopcircuit werken goed samen en letten er ook bij elkaar op dat de kwaliteit hoog blijft. Ze maken daarbij gebruik van de professionele apparatuur van MyLaps, welke door de firma SportsCom beschikbaar wordt gesteld en bediend. Na vele jaren gebruik te hebben gemaakt van de zgn. ChampionChips, zijn die ondertussen vervangen door de BibTag.

Hoewel het natuurlijk mooi is om te zien hoe vooral de wedstrijdlopers zich inzetten om op het podium te eindigen, wordt ook de recreatielopers een gelegenheid geboden om vooral te genieten van de loop. Door het gebruik van maar liefst 7 leeftijdscategorieën, blijft het voor iedereen uitdagend om zijn beste beentje voor te zetten teneinde hoog te eindigen.

Door het hele kalenderjaar verdeeld zijn er meerdere wedstrijden met een leeftijdsklassement per wedstrijd.

Bij de meeste lopen zijn er ook randactiviteiten zoals jeugdlopen of canicross. Om de sfeer te verhogen worden er vaak dorpsactiviteiten rond het start-/finishgebied georganiseerd.

De kwaliteit wordt gewaarborgd door het gebruik van uitstekende apparatuur en zeer bekwame speakers wat er mede aan bijdraagt dat het een plezier is om aan een of meerdere wedstrijden deel te nemen.

Het bestuur hanteert graag de stelregel: ”Bent u ontevreden zeg het ons en bent u tevreden, zeg het anderen”.

Hoofdsponsors

Full-service internetbureau Praes

Blijf altijd op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

Loopcircuit Noord Nederland

Contactgegevens


E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social media


Copyright © 2018 Loopcircuit Noord Nederland. Realisatie: Internetbureau Praes.